Kıtte Turşusu Nasıl yapılır
Kıtte Turşusu Yapılışı
Kıtte Turşusu Malzemeler
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir ceşit salatalık,)
12 yeşil biber
250 gr taze fasulye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
imageskittetursusutarifiresimli5ad3f057f1862
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır Fasulyeler kılcıkları temizlenip yıkanır, buyukse ortadan ikiye bolunur Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanırButun malzeme sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yuzunu ortmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ilave edilir Turşuların yuzeye cıkmaması icin kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur Turşu on gun sonra yenmeye hazır hale gelir
Kıtte Turşusu Yapılışı
Kıtte Turşusu Malzemeler
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir ceşit salatalık,)
12 yeşil biber
250 gr taze fasulye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
imageskittetursusutarifiresimli5ad3f057f1862
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır Fasulyeler kılcıkları temizlenip yıkanır, buyukse ortadan ikiye bolunur Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanırButun malzeme sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yuzunu ortmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ilave edilir Turşuların yuzeye cıkmaması icin kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur Turşu on gun sonra yenmeye hazır hale gelir