
Kıtır Kıtır Sağlıklı Atıştırmalık Kraker Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı tam buğday unu
Kıtır Kıtır Sağlıklı Atıştırmalık Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, tuz ve mayayı bir kapta karıştırıp üzerini kapatıyoruz 10 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. (sert bir hamur olmalı).
- Hamuru mayalanması için sarıp yarım saat bekletiyoruz.
- Hamurumuzu bezelere bölüyoruz ve bezeleri 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Açtığımız hamurları yapışmaz bir tavada arkalı önlü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamurları erişte keser gibi ince uzun kesiyoruz.
- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra tavaya biraz yağ döküp kestiğimiz hamurları 5-6 dakika kızartıyoruz.
- Krakerleri bir tepsiye koyup 1-2 gün kuruyana kadar bekletiyoruz.
- Ve krakerlerimiz hazır. Cam kavanozda ağzı kapalı şekilde 2-3 ay saklayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.