Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıtır Kıtır Kıvratma

Kıtır Kıtır Kıvratma
0
29

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kitir-kitir-kivratma.jpg

Kıtır Kıtır Kıvratma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • Kulak göğsü kıvamı alacak kadar un
  • 2 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 gram nişasta ve yarısı kadar un

Kıtır Kıtır Kıvratma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, süt, yağ ve sirke hepsi birlikte çırpma teli yardımı ile uygunca çırpıp karıştırıyoruz.
  2. Üzerine evvel un sonra kabartma tozu eleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Hazırladığımız hamurun kulak göğsü kıvamında olması kıymetli.!!
  4. Bir kabın içine 2 su bardağı fındık, 1 su bardağı kuru üzüm ve 1 su bardağı şeker karıştırıyoruz.
  5. Nişasta ve un başka bir kapta karıştırıyoruz.
  6. Un ve nişasta karışımından bir tutam alıyoruz ve üzerine bir tane beze koyuyoruz.
  7. Oklava yardımıyla ince bir biçimde büyütülerek açıyoruz. (ben evvel merdane ile sonra oklava yardımı ile açıyorum bana bu türlü kolay geliyor)
  8. Üzerine iç harçtan serpiyoruz hamuru oklavaya sarıp, büzüştürüyoruz.
  9. Yağladığınız tepsinin üzerine diziyoruz sırasıyla.
  10. Tepsinin hepsi bu biçimde doldurulduktan sonra bir paket margarin eritilerek hamurların üzerine dökün.
  11. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika denetimli pişiriyoruz.
Kıtır Kıtır Kıvratma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,715Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt