
Kıtır Kıtır Kıvratma Tanımı İçin Materyaller
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- Kulak göğsü kıvamı alacak kadar un
- 2 su bardağı fındık
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram nişasta ve yarısı kadar un
Kıtır Kıtır Kıvratma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt, yağ ve sirke hepsi birlikte çırpma teli yardımı ile uygunca çırpıp karıştırıyoruz.
- Üzerine evvel un sonra kabartma tozu eleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hazırladığımız hamurun kulak göğsü kıvamında olması kıymetli.!!
- Bir kabın içine 2 su bardağı fındık, 1 su bardağı kuru üzüm ve 1 su bardağı şeker karıştırıyoruz.
- Nişasta ve un başka bir kapta karıştırıyoruz.
- Un ve nişasta karışımından bir tutam alıyoruz ve üzerine bir tane beze koyuyoruz.
- Oklava yardımıyla ince bir biçimde büyütülerek açıyoruz. (ben evvel merdane ile sonra oklava yardımı ile açıyorum bana bu türlü kolay geliyor)
- Üzerine iç harçtan serpiyoruz hamuru oklavaya sarıp, büzüştürüyoruz.
- Yağladığınız tepsinin üzerine diziyoruz sırasıyla.
- Tepsinin hepsi bu biçimde doldurulduktan sonra bir paket margarin eritilerek hamurların üzerine dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika denetimli pişiriyoruz.