Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Tarhana

Kışlık Tarhana

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
kislik-tarhana.jpg

Kışlık Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

• 15 kg sarı un
  • 2 kg soğan
  • 2 kg domates
  • 16 kg kırmızı kapya biber
  • Yarım kg acı süs biberi (İsteğe bağlı)
  • 3 demet nane
  • 700 gram haşlanmış nohut
  • 2-2, 5 kg yoğurttan yapılan süzme yoğurt (1 kg kadar kalıyor)
  • Tuz

Kışlık Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce nohudu ıslatıyoruz. Bütün malzemeleri yıkıyoruz.
  2. Önce soğanları 4-6 parçaya bölerek fırına attım. Biraz suyunu çekene kadar.
  3. Domatesleri doğrayıp tencereye koyarak pişirmeye başladım.
  4. Bu arada kırmızı biberleri de doğramaya başladım.
  5. Hafif közlenmiş soğanları ve acı biberleri domateslerin üzerine ilave ettim.
  6. Kırmızı biberleri de fırında hafif közleyerek domateslerle karıştırmaya devam ettim.
  7. Bütün biberler bu şekilde közlendikçe tencereye ilave ettim. Naneleri ve tuz da ilave ettim. Sık sık karıştırdım.
  8. Közlenirken suyu biraz gittiği için fazla su salmadı. Nohutuda pişirdim.
  9. Sabah olunca akşamdan pişirdiğim nohutları blenderden geçirdim.
  10. Şimdi de yoğurma işine başlıyoruz. Unu leğene alıyoruz (Gerekirse biraz daha un ilave edebiliriz).
  11. Nohudu, yoğurdu, 15 kaşık kadar tuzu, biberli harcımızı ilave ederek tarhanamızı yoğuruyoruz. Üzerine temiz sofra bezi örtüyoruz.
  12. 15 -20 gün boyunca hergün yoğuruyoruz(günde iki kez yoğurdum. Üzerindeki bezi ıslandıkça değiştiriyoruz.
  13. Sonrasında, rüzgar alan bir yerde temiz sofra bezinin üzerine parçalar kopararak tarhanamızı döküyoruz.
  14. Sık sık alt üst ederek parçaları biraz daha bölerek küçültüyoruz. Kıvama gelince ovarak kalburdan geçiriyoruz (Robottan geçirerek de kalburdan eleyebiliriz).
  15. Biberlerin kabukları ve çekirdekler kalana kadar ovma veya robottan geçirip kalburdan geçirme işlemine devam ediyoruz.
  16. Temiz sofra bezine sererek sık sık karıştırarak bir süre iyice kurumasını sağlıyoruz.
  17. Avucumuzla sıktığımızda topaklanmayıp kum gibi aktığında olmuş demektir.
  18. Tercihen bez torbalarda veya cam kavanozlarda saklamalıyız. Kışın soğuk günlerinde nefis, sağlıklı çorbalığımız hazır. Güzel, sağlıklı günlerde tüketmek dileğiyle. Afiyet olsun ????.
Kışlık Tarhana Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt