
Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik Tanımı İçin Materyaller
- ️2 kg linda yahut diğer domates
- ️1 kg kırmızı kapya biber
- ️Yarım kg yeşil kapya biber
- ️250 gram cin biber (Acılığını siz ayarlayın)
- ️1 kg patlıcan
- ️Yarım kg havuç (Haşlanıp ince taraf ile rendelenecek)
- ️2 baş sarımsak (Artırılabilir)
- ️1 çay kaşığı karabiber
- ️1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 su bardağı sıvı yağ (Artırılabilir)
- ️200 gram yaklaşık 1 su bardağı beyaz susam (Kısık ateşte uygunca kavrulacak, yakmayın)
- ️2 yemek kaşığı turşuluk iri tuz (Silme)
- 1 tutam maydanoz (Tercihe bağlı, ben iki türlü yaptım maydanozsuz daha iyi)
Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları haşlayıp rendenin ince kısmında rendeleyelim.
- Zerzevatları fırınlayalım üzeri kızarana kadar pişirelim, o ortada susamı kavuralım.
- Pişen sebzelerin kabuklarını soyup, sarımsakları da ek edelim rondoda çekelim ve tencere içerisine alalım (Sarımsaklar dişe gelmeli, ezmeyin)
- Sonrasın da susam hariç başka materyalleri de ek edip karıştıralım, bir iki kaynar kâfi çok pişirilmemeli ve son olarak susamı ek edip karıştıralım kaynar kaynar kavanozlara alalım. Afiyet olsun
.