Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik

Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-sos-kahvaltilik-bir-deneyin-pratik-1.jpg

Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik Tanımı İçin Materyaller

  • ️2 kg linda yahut diğer domates
  • ️1 kg kırmızı kapya biber
  • ️Yarım kg yeşil kapya biber
  • ️250 gram cin biber (Acılığını siz ayarlayın)
  • ️1 kg patlıcan
  • ️Yarım kg havuç (Haşlanıp ince taraf ile rendelenecek)
  • ️2 baş sarımsak (Artırılabilir)
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 su bardağı sıvı yağ (Artırılabilir)
  • ️200 gram yaklaşık 1 su bardağı beyaz susam (Kısık ateşte uygunca kavrulacak, yakmayın)
  • ️2 yemek kaşığı turşuluk iri tuz (Silme)
  • 1 tutam maydanoz (Tercihe bağlı, ben iki türlü yaptım maydanozsuz daha iyi)

Kışlık Sos (Kahvaltılık) Bir Deneyin Pratik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Havuçları haşlayıp rendenin ince kısmında rendeleyelim.
  2. Zerzevatları fırınlayalım üzeri kızarana kadar pişirelim, o ortada susamı kavuralım. ✏️
  3. Pişen sebzelerin kabuklarını soyup, sarımsakları da ek edelim rondoda çekelim ve tencere içerisine alalım (Sarımsaklar dişe gelmeli, ezmeyin)
  4. Sonrasın da susam hariç başka materyalleri de ek edip karıştıralım, bir iki kaynar kâfi çok pişirilmemeli ve son olarak susamı ek edip karıştıralım kaynar kaynar kavanozlara alalım. Afiyet olsun❤️.
Not: Acılığı artırılabilir. tuzu denetimli ekleyin. Maydanoz bırakılmaması taraftarıyım fakat seviyorsanız az bırakabilirsiniz. Kullanılmamış kapak kullanılmalı. Servis esnasında çok az zeytinyağı üzerine gezdirilebilir. Buzdolabında koruma ediniz.
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt