Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates

Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-sise-ve-kavanozda-domates.jpg

Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates Tanımı İçin Gereçler

  • Domates ( ben toplam 6 kasa domates kullandım)
  • Kavanoz ve yeni kapak
  • Soda şişesi ve şişe kapağı
  • Bir kısmını menemenlik olarak hazırlamak istersek 2 kg kadar yeşil biber

Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Biberleri yıkayıp doğruyoruz.
  2. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye koyup biraz yağ ile karıştırıp fırında kızartıyoruz.
  3. 2 tepside hazırladım.
  4. Evvel domatesleri yeterlice yıkıyoruz.
  5. Kabuklarını soyup büyüklüğüne nazaran 4 e yahut 8e bölerek fazla suyunun akmasını sağlıyoruz.
  6. Domatesleri rondodan geçiriyoruz.
  7. Huni yardımıyla evvelce yıkadığımız soda şişelerine dolduruyoruz.
  8. Şişeleri şişe kapatma aletiyle kapatıyoruz.
  9. Kapatılan şişeleri imkan varsa büyük kazanlarda kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kâfi ( soğuyunca kazanı boşaltabiliriz).
  10. Ben bulaşık makinesinde uzun ve en yüksek sıcaklıkta kaynatıyorum.
  11. 3 kasa domatesten 216 şişe elde ettim.
  12. Yarısını yapıp şişeleri makineye koyup öbür yarısına sonra devam ettim.
  13. Çıkardığım sıcak şişeleri sofra beziyle sarıp beklettim. 2. Gurup şişeyi makinede soğuyana kadar beklettim.
  14. Öteki 3 kasa domatesi de tıpkı biçimde yıkayıp doğradım.
  15. Rondodan daha iri modüllü geçirdim.
  16. Büyük tencerede kaynattım.
  17. Suyunu çekince kaynak olarak kavanozlara doldurup karşıt çevirdim. Üzerini örttüm.
  18. 3. Tencereye gereğince kaynayınca evvelce hazırladığım kızarmış biberleri de ekleyerek karıştırdım.
  19. İster menemen olarak, ister sade olarak tüketilebilir. Kullanmadan evvel biraz yağ ve tuz ilavesiyle birkaç dakika kavurarak tüketebiliriz.
  20. Büyük tencerede 3 kezde 600- 700 gram lık toplam 61 civarında kavanoz elde ettim.
  21. 21 adedini menemenlik hazırladım.
Hoş günlerde sevdiklerimizle tüketmek dileğiyle ????.

Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt