
Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates Tanımı İçin Gereçler
- Domates ( ben toplam 6 kasa domates kullandım)
- Kavanoz ve yeni kapak
- Soda şişesi ve şişe kapağı
- Bir kısmını menemenlik olarak hazırlamak istersek 2 kg kadar yeşil biber
Kışlık Şişe Ve Kavanozda Domates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp doğruyoruz.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye koyup biraz yağ ile karıştırıp fırında kızartıyoruz.
- 2 tepside hazırladım.
- Evvel domatesleri yeterlice yıkıyoruz.
- Kabuklarını soyup büyüklüğüne nazaran 4 e yahut 8e bölerek fazla suyunun akmasını sağlıyoruz.
- Domatesleri rondodan geçiriyoruz.
- Huni yardımıyla evvelce yıkadığımız soda şişelerine dolduruyoruz.
- Şişeleri şişe kapatma aletiyle kapatıyoruz.
- Kapatılan şişeleri imkan varsa büyük kazanlarda kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kâfi ( soğuyunca kazanı boşaltabiliriz).
- Ben bulaşık makinesinde uzun ve en yüksek sıcaklıkta kaynatıyorum.
- 3 kasa domatesten 216 şişe elde ettim.
- Yarısını yapıp şişeleri makineye koyup öbür yarısına sonra devam ettim.
- Çıkardığım sıcak şişeleri sofra beziyle sarıp beklettim. 2. Gurup şişeyi makinede soğuyana kadar beklettim.
- Öteki 3 kasa domatesi de tıpkı biçimde yıkayıp doğradım.
- Rondodan daha iri modüllü geçirdim.
- Büyük tencerede kaynattım.
- Suyunu çekince kaynak olarak kavanozlara doldurup karşıt çevirdim. Üzerini örttüm.
- 3. Tencereye gereğince kaynayınca evvelce hazırladığım kızarmış biberleri de ekleyerek karıştırdım.
- İster menemen olarak, ister sade olarak tüketilebilir. Kullanmadan evvel biraz yağ ve tuz ilavesiyle birkaç dakika kavurarak tüketebiliriz.
- Büyük tencerede 3 kezde 600- 700 gram lık toplam 61 civarında kavanoz elde ettim.
- 21 adedini menemenlik hazırladım.
Afiyet olsun.