Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Salata Ezme (Efsane)

Kışlık Salata Ezme (Efsane)
0
90

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-salata-ezme-efsane.jpg

Kışlık Salata Ezme (Efsane) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 kg domates (Varsa linda, armut domates)
  • 1 kg tatlı yeşil biber (Varsa kıl biber)
  • 250 gram acı süs biber ( damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz)
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 bağ maydanoz (Sapları kavanoz üstlerine)
  • 5 baş sarımsak (Küçük doğransın)
  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu (Kontrollü ve damak tadınıza nazaran ayarlayın yinede)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kuru nane (Mümkünse toz haline getirmeyin, iri kalsın)
  • 2 yemek kaşığı kuru reyhan (Mümkünse toz haline getirmeyin, iri kalsın)
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı limon tozu (Silme)

Kışlık Salata Ezme (Efsane) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Domateslerin kabukları soyulur çoban salata üzere dilimlenir. Maydanoz ve biberlerde tıpkı halde doğrandıktan sonra, kalan bütün gereçler kapta karıştırılır.
  2. Ortalama bir saat ortayla, orta ara karıştırıp tuzu çözüldükten sonra kavanozlara doldurulur.
  3. Üzerine maydanoz saplarını, varsa yapraklarıyla maydanozu elimizde sarıp üzerine bırakalım ve kapağını sıkıca kapatalım. Oda ısısında iki gün kavanozları karşıt çevirip buzdolabında koruma edelim. Afiyet olsun ????
  4. Dolapta yahut serinde koruma edilmese bozulur.
  5. Linda domates değil farklı yada yerli domates kullanacaksanız doğradıktan sonra domatesin suyunu süzün.
  6. Sonra öteki gereçleri katın (Bazı domatesler büsbütün suya keser) kapaklar kullanılmamış olmalı. Küçük kavanozlarda kurarsanız tüketimi daha süratli olur.
 

Similar threads

Kışlık Acılı Ezme Tanımı İçin Gereçler 3 kilo domates2 kilo kırmızı biber1 kilo acı biber3 baş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ3 kesme şekerİsteğe nazaran pul yahut toz biber Kışlık Acılı Ezme Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Biberler yıkanır ve tohumları temizlenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Ezme Salata Tanımı İçin Gereçler 2 adet yeşil sivri biber1 adet kırmızı kapya biber1 adet salatalık2 adet domates4 kol saplarıyla yeşil soğanÇeyrek demet maydanoz2 diş sarımsak Baharatları 1 yemek kaşığı salça domates biber karışık1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 yemek kaşığı sumak1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Ezme Koz Salata Tarifi İcin Malzemeler *3 adet patlıcan *45 adet biber *2 adet kırmızı kapya biber *1 kuru soğan *1 buyuk domates *Nane *Maydanoz *Yarım cay bardagı zeytinyağı *1 limon suyu *1 diş rendelenmiş sarımsak *1 tatlı kaşığı pul biber *1 tatlı kaşığı sumak *Tuz Ezme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Kışlık Acı Ezme Turşusu Tanımı İçin Gereçler 5 kilo domatesYarım kilo acı biber2 demet maydanoz3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve bir çay kaşığı3 yemek kaşığı sirke Kışlık Acı Ezme Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Acılı Ezme Salata (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller 3 adet domates2 adet yeşil biber2 adet kırmızı kapya biber1 adet soğan2 diş sarımsakYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı domates salçası1  yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı nar ekşisiYarım çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt