
Kışlık Salata Ezme (Efsane) Tanımı İçin Gereçler
- 5 kg domates (Varsa linda, armut domates)
- 1 kg tatlı yeşil biber (Varsa kıl biber)
- 250 gram acı süs biber ( damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz)
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 bağ maydanoz (Sapları kavanoz üstlerine)
- 5 baş sarımsak (Küçük doğransın)
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu (Kontrollü ve damak tadınıza nazaran ayarlayın yinede)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kuru nane (Mümkünse toz haline getirmeyin, iri kalsın)
- 2 yemek kaşığı kuru reyhan (Mümkünse toz haline getirmeyin, iri kalsın)
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı limon tozu (Silme)
Kışlık Salata Ezme (Efsane) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domateslerin kabukları soyulur çoban salata üzere dilimlenir. Maydanoz ve biberlerde tıpkı halde doğrandıktan sonra, kalan bütün gereçler kapta karıştırılır.
- Ortalama bir saat ortayla, orta ara karıştırıp tuzu çözüldükten sonra kavanozlara doldurulur.
- Üzerine maydanoz saplarını, varsa yapraklarıyla maydanozu elimizde sarıp üzerine bırakalım ve kapağını sıkıca kapatalım. Oda ısısında iki gün kavanozları karşıt çevirip buzdolabında koruma edelim. Afiyet olsun ????
- Dolapta yahut serinde koruma edilmese bozulur.
- Linda domates değil farklı yada yerli domates kullanacaksanız doğradıktan sonra domatesin suyunu süzün.
- Sonra öteki gereçleri katın (Bazı domatesler büsbütün suya keser) kapaklar kullanılmamış olmalı. Küçük kavanozlarda kurarsanız tüketimi daha süratli olur.