
Kışlık Menemen Konserve Tanımı İçin Materyaller
- 15 kilo domates
- 1 kilo kadar yeşil biber (acı tatlı karışık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kâfi adette kavanoz ve yeni kavanoz kapağı
Kışlık Menemen Konserve Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates ve biberleri yıkıyoruz. ????????????????
- Domateslerin kabuklarını kolay soymak ismine üzerine bıçakla çarpı çizik atıp kaynayan suya atıyoruz.
- En fazla bir dakika kadar bekletip sudan alıyoruz. Göreceksiniz çok kolay soyulacaklar.
- Bütün domatesleri bu süreci yapıp kabuklarını soyup küp halinde doğruyoruz.
- Biberleri de doğrayıp genişçe bir tencereye alıyoruz.
- Sıvı yağıda ekleyip ocakta hafif kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine domatesleri ek edip ortada bir karıştırarak güzelce kendi halinde sulanıp suyunu biraz çekip biraz kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Bu süreci benim üzere dışarıda müsait bir yeriniz varsa ocak yakıp daha da süratli bir formda olmasını sağlayabilirsiniz. Yada mutfağınızdaki ocakta yapacaksanız azar azar yaparsanız daha kolay olacaktır.
- Domatesler kâfi kıvama gelmeye başlayınca tuzunu damak tadınıza nazaran atıp düzgünce karıştırıp sterilize edilmiş olan kavanozlara bir yandan kaynarken bir yandan doldurmaya başlıyoruz.
- Kapağını da iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatıp zıt çevirip serin ve güneş almayan bir yere koyuyoruz.
- Sonrasına istediğiniz halde tüketebilirsiniz.
- Kapağını açtıktan sonra buzdolabında koruma edelim.
- Benim bu ölçülerle 18 orta uzunluk kavanoz menemen sosum oldu. Bu tabiki domatesinizin sululuk oranına nazaran de değişebiliyor. Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyetler olsun.