Kışlık Melemen Tanımı İçin Materyaller
- 10 kilo domates
- 2 kilo sivri biber
- Cam şişe kavanoz ve kavanoz kapağı
Kışlık Melemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri ???? güzelce yıkayıp boş bir leğene koyup kaynar suyu üstüne döküyoruz.
- Leğenin kapağını kapatıp kabukların yumuşamasını bekliyoruz.
- Yumuşayan domatesleri soyup ufak ufak doğruyoruz.
- Büyük bir tencerede doğradığım biberleri kavurup üzerine domateslerimi ekleyip kaynatıyorum ben soğansız tercih ettim.
- Kaynayan melemene göz kararı tuz koyup sıcakladığım kavanozlarıma kepçe yardımıyla koyup kapaklarını sıkıca kapatıp aksi çeviriyorum. 24 saat boyunca hareket ettirmeden üstüne bir battaniye örtüp bekleyin kışlık melemenimiz hazır. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.