Kışlık Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Gereçler
- 4 kilo yumurta domates
- 1 kilo etli kapya biber
- 1 kilo yeşil acı biber
- 2 -3 baş sarımsak
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı elma sirkesi
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Kışlık Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağımızı ve sirkemizi tenceremize alıp kaynamaya bırakalım.
- Domateslerimizi ve öteki materyalleri robottan geçirelim şayet robotumuz yoksa elimizde minik minik doğrayalım.
- Kaynayan sirke ve yağın üzerine domates ve kapya biberi ve yeşil biberi alalım kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra kaynayan tenceremize sarımsak maydanoz ve tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.
- Kışlık sosumuzu şişelere doldurup sıcak sıcak pak yeni kapaklarla azın sıkça kapatalım.
- Dolan şişelerimizi üzerini örtüp 2 -3 gün bekleyelim. Kapakları denetim ettikten sonra serin ve kuru bir yerde koruma edelim afiyet olsun
Biz kahvaltı dışında pidelerin yanında patates kızartmasınin ya ında beğenerek yiyoruz inşallah sizde beğenirsiniz
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.