nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo taze fasülye
*2 kilo bamya
*1 nehir kaşıgı limon tuzu
*Bir**kaç çıtçıtlı buzdolabı poşeti veya adi poşet
*4 litre su
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi Yapılışı
Selamlar ilk olarak tencereye iki litre suyu koyup içine bir dere kaşığı limon tuzunu atalım, kaynamaya bırakalım, bizde bi kenarda bamyaların tepeleri huni şeklini alacak gibi yanlamasına bıçakla keselim Baş kısımlarının yanlarını düzgünce keselim, daha donra bamyaları bir hoş yıkayalım ,azıcık suda kalsın, kaynamakta olan tencereye bamyaları koyalım ,rengi sararana değin kaynatalım Sararan bamyaları delikli kevgirle alıp süzgece koyalım, soğuyana kadar bekletelim,öteki tarafta taze fasülyeleri temizleyelim yıkayalım,sonra ister tüm ister dilimleyerek kenara alalım ,ocağa başka bir tencere koyup tekrar iki litre su koyup kaynatalım kaynayan suya fasülyeleri atıp rengi hafif değişene dek haşlayalım Fazla yok delikli kepçeyle alıp farklı bir süzgece koyalım, soğumasını bekleyelim, sonradan poşetlere koyup havasını alalım ,derin dondurucuya koyalım, deneyeceklere basit gelsin Rabbim ağız tadıyla yemek yemek nasip eğlesin
*2 kilo taze fasülye
*2 kilo bamya
*1 nehir kaşıgı limon tuzu
*Bir**kaç çıtçıtlı buzdolabı poşeti veya adi poşet
*4 litre su
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi Yapılışı
Selamlar ilk olarak tencereye iki litre suyu koyup içine bir dere kaşığı limon tuzunu atalım, kaynamaya bırakalım, bizde bi kenarda bamyaların tepeleri huni şeklini alacak gibi yanlamasına bıçakla keselim Baş kısımlarının yanlarını düzgünce keselim, daha donra bamyaları bir hoş yıkayalım ,azıcık suda kalsın, kaynamakta olan tencereye bamyaları koyalım ,rengi sararana değin kaynatalım Sararan bamyaları delikli kevgirle alıp süzgece koyalım, soğuyana kadar bekletelim,öteki tarafta taze fasülyeleri temizleyelim yıkayalım,sonra ister tüm ister dilimleyerek kenara alalım ,ocağa başka bir tencere koyup tekrar iki litre su koyup kaynatalım kaynayan suya fasülyeleri atıp rengi hafif değişene dek haşlayalım Fazla yok delikli kepçeyle alıp farklı bir süzgece koyalım, soğumasını bekleyelim, sonradan poşetlere koyup havasını alalım ,derin dondurucuya koyalım, deneyeceklere basit gelsin Rabbim ağız tadıyla yemek yemek nasip eğlesin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.