
Kışlık Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo domates
- Yarım kilo kıl biber
- 1 demet maydanoz
- 5-6 diş sarımsak (arttırılabilir )
- 1 sise uzum sirkesi (yarım litre 500 ml)
- Tuz, limon tuzu, sıvı yağ
Kışlık Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkayalım.
- Daha sonra domateslerimizin kafa kısmını kesip 4 bölelim ve rondoya koyalım. Ve çekelim. Hepsini çektikten sonra genişçe bir kaba koyalım.
- Kıl biberlerinde uçlarını kesip rondoya ekleyelim.
- Üzerine maydanozu ve sarımsakları ekleyip çekelim.
- Hepsini iyice kıydıktan sonra domatesin üzerine koyip karıştıralım.
- Sosumuzu hazırlayalım bir kabin içerisinde.
- Üzüm sirkesini 3 kaşık limon tuzu 4 kaşık tuzu koyup iyice karıştıralımm.
- Daha sonra sosumuzu üzerine ezmemizin üzerine döküp onu da iyice harmanlayalım.
- Ve son olarak üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim iyice karıştırıp kavanozlara paylaştıralım.
- Kavanozların kapağını sıkıca kapatalım ve serin bir yerde yada buzdolabında saklayalım.
- Kavanozları her açtığımızda temiz bir kaşık kullanalım ve açılan kavanozlar kesinlikle buzdolaba konulmalı.Afiyet olsun. Kışlık acılı ezmemiz hazır.
Kışlık Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı