Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Ezme

Kışlık Ezme
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-ezme.jpg

Kışlık Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo domates
  • Yarım kilo kıl biber
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 diş sarımsak (arttırılabilir )
  • 1 sise uzum sirkesi (yarım litre 500 ml)
  • Tuz, limon tuzu, sıvı yağ

Kışlık Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkayalım.
  2. Daha sonra domateslerimizin kafa kısmını kesip 4 bölelim ve rondoya koyalım. Ve çekelim. Hepsini çektikten sonra genişçe bir kaba koyalım.
  3. Kıl biberlerinde uçlarını kesip rondoya ekleyelim.
  4. Üzerine maydanozu ve sarımsakları ekleyip çekelim.
  5. Hepsini iyice kıydıktan sonra domatesin üzerine koyip karıştıralım.
  6. Sosumuzu hazırlayalım bir kabin içerisinde.
  7. Üzüm sirkesini 3 kaşık limon tuzu 4 kaşık tuzu koyup iyice karıştıralımm.
  8. Daha sonra sosumuzu üzerine ezmemizin üzerine döküp onu da iyice harmanlayalım.
  9. Ve son olarak üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim iyice karıştırıp kavanozlara paylaştıralım.
  10. Kavanozların kapağını sıkıca kapatalım ve serin bir yerde yada buzdolabında saklayalım.
  11. Kavanozları her açtığımızda temiz bir kaşık kullanalım ve açılan kavanozlar kesinlikle buzdolaba konulmalı.Afiyet olsun. Kışlık acılı ezmemiz hazır.

Kışlık Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt