iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Ev Yapımı Erik Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo taze erik (Ben can eriği kullandım)
*1, 52 su bardağı toz şeker
*2, 5 litre su
Kışlık Ev Yapımı Erik Suyu Tarifi Yapılışı Sevgili takipçiler, yaz aylarının yakıcı sıcaklıklarından dolayı soğuk içecekler tüketme ihtiyacı içerisindeyiz Eğer evdeki taze meyvelerinizin varsa *hepsini tüketemiyorsanız kalan meyveleri değerlendirmek için böyle meyve suları yapın, soğuk olarak tüketin veya plastik pet şişelere doldurup buzluğa atın, istediğiniz zaman tüketin Haydi tarife geçelim;
Tencereye yıkanmış erikler ve su eklenir, kaynatılır Erikler yumuşadığında, kabukları soyulduğunda ocağın altını kapatın Üzerine 1, 5 su bardağı toz şeker ekleyin Karıştırın Şeker oranı yetersizse yarım su bardağı daha toz şeker ekleyin (Eriklerin lezzetine göre şeker ölçüsü farklılık gösterebilir ) Haşlanmış erikler ılık olması için bekletilir Ilık olduğu zaman blenderden geçirilir Püre gibi yapılır Sonra süzme işlemi gerçekleştirilir Haşlanmış erikler suyuyla birlikte süzgeçe dökülür Kaşıkla veya kevgirle karıştırılarak süzme işlemi yapılır Süzülen erik suyu şişelere doldurulur İsterseniz buzdolabına koyup soğuk olarak tüketin İsterseniz buzluğa atıp kışın tüketin Şimdiden afiyet olsun
*1 kilo taze erik (Ben can eriği kullandım)
*1, 52 su bardağı toz şeker
*2, 5 litre su
Kışlık Ev Yapımı Erik Suyu Tarifi Yapılışı Sevgili takipçiler, yaz aylarının yakıcı sıcaklıklarından dolayı soğuk içecekler tüketme ihtiyacı içerisindeyiz Eğer evdeki taze meyvelerinizin varsa *hepsini tüketemiyorsanız kalan meyveleri değerlendirmek için böyle meyve suları yapın, soğuk olarak tüketin veya plastik pet şişelere doldurup buzluğa atın, istediğiniz zaman tüketin Haydi tarife geçelim;
Tencereye yıkanmış erikler ve su eklenir, kaynatılır Erikler yumuşadığında, kabukları soyulduğunda ocağın altını kapatın Üzerine 1, 5 su bardağı toz şeker ekleyin Karıştırın Şeker oranı yetersizse yarım su bardağı daha toz şeker ekleyin (Eriklerin lezzetine göre şeker ölçüsü farklılık gösterebilir ) Haşlanmış erikler ılık olması için bekletilir Ilık olduğu zaman blenderden geçirilir Püre gibi yapılır Sonra süzme işlemi gerçekleştirilir Haşlanmış erikler suyuyla birlikte süzgeçe dökülür Kaşıkla veya kevgirle karıştırılarak süzme işlemi yapılır Süzülen erik suyu şişelere doldurulur İsterseniz buzdolabına koyup soğuk olarak tüketin İsterseniz buzluğa atıp kışın tüketin Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.