
Kışlık Dondurucuda Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 5 kilo patlıcan 1 kilo biber sıvı yağ
Kışlık Dondurucuda Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı yıkıyoruz. Alacalı soyuyoruz. Yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz. Acılığı gitsin diye ve yağ çekmesin diye.
- Daha sonra tuzlu sudan çıkarıp yıkıyoruz ve çok az tuzlayıp kuruması için kenara alıyoruz (5 dakika) sonra kızdırdığımız yağda patlıcanları önlü gerili kızartıyoruz.
- Peçete serili bir tepsiye soğumaya bırakıyoruz. Peçete fazla yağını almış olacak. Tıpkı biçimde karnıyarığın üstüne bir biber bırakmak için de biberimizi yıkayıp isteğe nazaran kesip yağda 1-2 dakika çevirelim çok kızartmayalım.
- Sonra materyaller soğuyunca patlıcan ve biberlerimizi eşit formda yada size 1 kez yetecek kadar buzdolabı poşetine doldurup buzluğa kaldırıyoruz. Bu tanımda 20-22 tane patlıcan vardı 5er tane doldurdum ben sizde kendinize nazaran yaparsınız. Afiyet olsun.