Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Dondurucuda Karnıyarık

Kışlık Dondurucuda Karnıyarık
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-dondurucuda-karniyarik-1.jpg

Kışlık Dondurucuda Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 5 kilo patlıcan 1 kilo biber sıvı yağ

Kışlık Dondurucuda Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlarımızı yıkıyoruz. Alacalı soyuyoruz. Yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz. Acılığı gitsin diye ve yağ çekmesin diye.
  2. Daha sonra tuzlu sudan çıkarıp yıkıyoruz ve çok az tuzlayıp kuruması için kenara alıyoruz (5 dakika) sonra kızdırdığımız yağda patlıcanları önlü gerili kızartıyoruz.
  3. Peçete serili bir tepsiye soğumaya bırakıyoruz. Peçete fazla yağını almış olacak. Tıpkı biçimde karnıyarığın üstüne bir biber bırakmak için de biberimizi yıkayıp isteğe nazaran kesip yağda 1-2 dakika çevirelim çok kızartmayalım.
  4. Sonra materyaller soğuyunca patlıcan ve biberlerimizi eşit formda yada size 1 kez yetecek kadar buzdolabı poşetine doldurup buzluğa kaldırıyoruz. Bu tanımda 20-22 tane patlıcan vardı 5er tane doldurdum ben sizde kendinize nazaran yaparsınız. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt