Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık domates turşusu nasıl yapılır?

Kışlık domates turşusu nasıl yapılır?
0
141

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
domates_tursusu_nasil_yapilir_1568969905_5141.jpg

Yazın tadına doyum olmayan sebze meyveleri kışın da aynı lezzette tüketmek için turşu, reçel, konserve yöntemleri oldukça pratiktir. Bugünkü menümüzde sizlere kışın domatesi enfes hali ile tüketebileceğiniz bir turşu tarifini veriyoruz. Anadolu'da tüketimi yaygın olan domates turşusunun tarifi yazımızda.

Domates,  Patlıcangiller familyasından bir bitki türüdür. Her ne kadar sebze olarak bilinse de esasen meyve kategorisine girmektedir.İlk hali yeşil olan ve sonrasında güneşin de etkisi ile kırmızı rengini alan domates, sağlık için adeta bir mucize değerindendir. Uzmanların çocuk ve büyükler için önerdiği domatesi kışın da sağlıklı bir şekilde tüketmek için ister konserve, ister turşu isterseniz de binbir çeşit lezzetle sofralarınıza getirebilirsiniz. Domates turşusu da bu lezzetler arasında yer alır. Domatesin yeşil halinden yapılan bu turşunun tadına doğum olmayacak. Peki domates turşusu evde nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz? 

DOMATES TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

5 kilo domates
2 diş sarımsak
Bir avuç cin biberi
1 litre sirke
Aldığı kadar su
1 su bardağı kalın tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu



i02e6_1568969573_2302.jpg

YAPILIŞI

Domatesleri bol suyun içerisinde yıkayarak çatalla bir kaç yerinden delikler açın.

Daha sonra turşu kavanozunun içerisine atıp, sarımsakları ve biberleri ekleyin.

Bir kabın içerisinde sirke, tuz ve suyu karıştırıp, domateslerin üzerine dökün.

Ağzını sıkıca kapatıp 3-4 hafta kadar bekletin.

Afiyet olsun...

EVDE DOMATES KONSERVESİ NASIL YAPILIR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ...

H7BuR_1568969863_6944.jpg

PÜF NOKTALARI:

Kullandığınız tuzun kalın tuz olması gerekmektedir. Eğer ince tuz kullanırsanız turşunuz çok çabuk eriyebilir.

Domates turşunuzun tam lezzetinde olması için domateslerinizi çatal yardımı ile bir kaç yerinden mutlaka delikler açmalısınız.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt