Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Domates Sos

Kışlık Domates Sos
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kislik-domates-sos.jpg

Kışlık Domates Sos Tanımı İçin Materyaller

  • 18 kilo domates
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Kışlık Domates Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle domatesleri yıkayıp küp küp halinde doğrayalım. Akabinde derin tencereye alıp üzerine tuzunu ve yağını ekleyip kaynamaya bırakalım.
  2. Uygunca kaynadıktan sonra, domatesler yumuşayıp ezilecek kıvama geldiğinde esasen kokusundan piştiği anlaşılıyor, şayet ki taze fasulye şekli yemeklerde kullanmak istiyorsanız blendırdan geçirmeden kavanozlara koyabilirsiniz.
  3. Ancak makarnanın üstüne, kızartmaların üstüne pizza sosu olarak kullanmak istiyorsanız da kaynadıktan sonra blendırdan uygunca geçirelim.
  4. İsterseniz bir kısmını o halde bir kısmında bu formda de yapabilirsiniz.
  5. Blendırdan geçirme sürecinden sonra çok sıçratarak kaynamaya başlayacak bu müddette ocağın altını kısıp süratli hızlı kavanozlara doldurup kapağını çabucak kapatıp zıt çevirmemiz gerekiyor.
  6. Muhakkak yerinden bir gün boyunca kımıldatmamamız gerekiyor, kapakların yeni kavanozlarında tertemiz yıkanmış olması lazım hem sıhhat açısından hem de kavanoz kapağının atmaması açısından. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun ????????????.
Not: 18 kilo domatesten yarım litrelik 11 kavanoz sos çıktı siz dilerseniz daha fazla ve ya daha az yapabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt