Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kısır

Kısır

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ince beyaz bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 tane domates
  • 4-5 yaprak marul
  • 2 tutam maydanoz
  • 2-3  kol yeşil soğan
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • İsot(tercihe bağlı)
  • 1 tane limon
Üzeri için;
  • Nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulguru bi kaba alıp yeteri kadar sıcak su ekliyoruz çok cıvık olmasın.
  2. Daha sonra karıştırıp üzerini kapatıyoruz.25 dk kadar dinlensin.
  3. Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp 2 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
  4. Üzerine salçaları ekliyoruz biraz daha kavurup baharatları ekliyoruz.
  5. Altını kapatıyoruz ılısın biraz.
  6. Domatesleri de ufak ufak doğruyoruz.
  7. Maydanoz ve marulu ince ince kıyıyoruz.
  8. İlk olarak bulgura soğanı ve yarım bardak zeytin yağını koyuyoruz karıştırıyoruz.
  9. Üzerine geri kalanları ve limonu ekliyoruz ,karıştırıp tabağa koyuyoruz .
  10. Üzerine isteğe nazaran nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt