Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır

Kısır
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kisir-3.jpg

Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 4 su bardağı kaynar su
Zerzevatları;
  • 5 kol yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4 kol taze nane
  • 6 yaprak marul
  • Limon

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Merhaba arkadaşlar öncelikle bulguru derin bir kaba alıp sıcak su üzerini çok az geçecek halde ek edip kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar beklettim.
  2. Daha sonra yeşillikleri bol sirkeli suda bekletip daha sonrada yıkayıp güzelce sirkeliyip daha sonra ufak ufak kısıra yakışacak biçimde doğradım.
  3. Sonra yağı sos tavasına alıp içine salçaları ek edip çok az kavurduktan sonra suyunu çeken bulgurun üzerine ek ettim.
  4. Tuz, nar ekşisi ve yarım limon suyu ve baharatları ekleyip uygunca yoğurdum.
  5. En son doğranmış olduğum yeşillikleri ekleyip son sefer kaşık yardımıyla karıştırıp servis yaptım.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt