
Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 4 su bardağı kaynar su
- 5 kol yeşil soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 4 kol taze nane
- 6 yaprak marul
- Limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar öncelikle bulguru derin bir kaba alıp sıcak su üzerini çok az geçecek halde ek edip kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar beklettim.
- Daha sonra yeşillikleri bol sirkeli suda bekletip daha sonrada yıkayıp güzelce sirkeliyip daha sonra ufak ufak kısıra yakışacak biçimde doğradım.
- Sonra yağı sos tavasına alıp içine salçaları ek edip çok az kavurduktan sonra suyunu çeken bulgurun üzerine ek ettim.
- Tuz, nar ekşisi ve yarım limon suyu ve baharatları ekleyip uygunca yoğurdum.
- En son doğranmış olduğum yeşillikleri ekleyip son sefer kaşık yardımıyla karıştırıp servis yaptım.