
Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 kısım marul
- 4-5 adet yeşil soğan
- 1 adet havuç
- 3 dolu yemek kaşığı doğranmış tuzla öldürülmüş mor lahana
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kısır Tanımı Yapılışı
- Bulguru kaynamış suyla ıslatıp demlemeye bırakın.
- Bulgur demlenirken havucu rendeleyip öteki malzemeleride doğrayın.
- Akabinde sos materyallerini ocakta 5 dakika kadar kavurup bulgurla karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz salatasını ve nar ekşisinide ekleyip yeterlice karıştırın.