
Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram bulgur
- 200 ml wasser
- 100 ml zeytinyağı
- 4-5 kaşık nar ekşisi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ nane
- 1 bağ yeşil soğan
Kısır Tanımı Yapılışı
- Evvel ısıya sağlam bir kaseye 300 gram bulguru koyun.
- Daha sonra bulgurun üzerine 150-200 ml sıcak su dökülür.
- Karıştırın ve sıvının tamamı bulgur tarafından çekilinceye kadar bulguru bir kenara koyun.
- Bu ortada taze soğan, maydanoz ve nane ince ince doğranır.
- Daha sonra bulgura domates salçası, kırmızı biber salçası, yarım çay kaşığı kimyon ve bir çorba kaşığı kuru fesleğen ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
- Her şeyi düzgünce karıştırdıktan sonra üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı döküyoruz.
- Artık ince doğranmış taze soğanları, maydanozu ve naneyi ekleyin.
Afiyet olsun ????.