elektronikci
FD Üye

Kısır (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 6-7 yaprak kıvırcık
- 6-7 kol taze soğan
- Yarım bağ maydanoz
Kısır (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kısırlık bulguru geniş bir kaba alıyoruz suyu döküp kapağını kapatıyoruz.
- Bulgur yumuşayana ve suyunu çekene kadar bekletiyoruz.
- Öteki tarafta ince yemeklik doğradığımız soğanı bol yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Soğan kavrulunca içine salçaları tuzunu ve baharatları ekliyoruz ve bulgurun üzerine döküp yoğuracak kıvama gelene kadar soğumasını bekliyoruz.
- Bulgur soğurken yeşilliklerini ince ince kıyıyoruz.
- Bulguru 2 -3 dakika yoğurduktan sonra yeşilliğini ve limon suyunu da ekliyoruz yağı azsa bu kademede ekleyerek yeterlice harmanlıyoruz. Kısırımız hazır. Afiyet olsun.