Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
- 1 buçuk su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşık domates yahut biber salçası
- 2 tane salatalık
- 8 kol maydanoz
- 1 domates
- 3 kaşık zeytin yağ yada sıvı yağ
- 3 kaşık nar eşkisi
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber tuz
Kısır Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak suyumuzu kaynatalım bulguru geniş bir kaba alalım.
- Tuz ve suyu ekleyip üzerinizi kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlemeye aldığımız vakit o sırada domatesimizi, maydanoz ve salatalığı küp küp küçük bir biçimde doğrayın.
- Ortada bir bulgurumuzu kaşıkla karıştırınki birbirine çok yapışmasın.
- 10 dk dinlendirdikten sonra 1 yemek kaşığı yada bir buçuk yemek kaşığı salçası ekleyin siz isterseniz daha az yahut daha çok koyabilirsiniz ve sıvı yağınızı ekleyin ve birbirine harmanlayın????
- Harmanladıktan sonra bulgurumuzun içine nar ekşisi, limon suyu ????, tuz, karabiber, pulbiber ve başka materyallerimizi ekleyip harmanlayın birbirine???? .
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.