
Kısır Tanımı (Muhteşem Ötesi) İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 2 salatalık
- Karalahana
- 10 kol marul
- 2 küçük diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
Kısır Tanımı (Muhteşem Ötesi) Yapılışı
- Evvel bulguları ıslatın bi 15 dakika dinlenmeye bırakın o sırada zerzevatları doğrayın.
- Bulguru denetim edin şayet suyunu çekmişse domates ve salçayı ekleyin bi hoş yoğurun.
- Son olarak doğradığınız zerzevatları bulgurun üstüne ekleyin.
- Baharatları, limon, sıvı yağ ve nar ekşisini ekledikden sonra hepsini birlikte harmanlayın ve servis edin afiyet olsun.
Not; tuz eklemedim domates salçası ve biber salçası tuzlu olduğu için gerek duymadım şayet ki sizin domates salçanız ve biber salçanız tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı eklemeniz kâfi olacaktır.