Kışa Konserve Menemen Tanımı İçin Materyaller
- 7 kilo domates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kilo sivri biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kâfi ölçüde kavanoz
Kışa Konserve Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri güzelce yıkayalım, kabuklarını soyup doğrayalım .
- Biberi de birebir formda doğrayalım.
- Geniş bir tencereye koyup kaynatalım .
- Kaynayınca sıvı yağ tuzu ekleyelim .
- 1 saate yakın özleştirelim .
- Kavanoz kapakları yeni olsun işimizi garantiye alalım ki kapaklar atmasın.
- Kavanoz kapaklarını kaynatalım .
- Pişen domatesleri sıcak kavanozlara hisse edip sıkıca kapatıp aksi çevirip bir sofra bezine saralım .
- Sonraki gün akşama kadar sarılı kalsın sonra kapakları denetim edelim tutmuş mu akan vs var mı diye şimdiden afiyet olsun deneyenlere ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.