Kış Zerzevat Salatası Farklılık Arayanlara Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kırmızı lahana
- 1 küçük beyaz lahana yarımda olabilir
- 1 tane büyük havuç
- 7 kısım maydanoz dere otuda olabilir
- Yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 tane limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 tane siyah zeytin
- 6.tane yeşil zeytin
Kış Zerzevat Salatası Farklılık Arayanlara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mor lahana ve beyaz lahanayı ince ince kıyalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz koyup, bir iki sefer ovup, kenarda bekletelim. 10 dakika beklemesi kâfi.
- Bunu yapmamızın sebebi lahanaların sertliğini giderip çiğliğini alır.
- Diğer tarafta maydanozları koyacaksak dereotu muzu da ince ince kıyalım.
- Lahanalarımızın üzerine koyalım. Zeytinyağı, sirke, tuz koyup, yeterlice karıştırıp.
- Üzerine siyah zeytin ve yeşil zeytinle limonla süsleyip, servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun.