iltasyazilim
FD Üye
kış mevsiminde yetişen sebzeler
ELMA : Elma içerdiği E ve C vitaminleri gibi antioksidan öğeler ile bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşısında direnci artırmaktadır Potasyum içeriği de epeyce zengin olan elma bu özelliği ile de bağırsak faaliyetlerini düzenlerken hücrelerarası besin iletiminin düzenlenmesine muavin olur
Keza elmanın oldukça varlıklı bir pektin kaynağı olması da kolesterolün düşürülmesinde ve kalp damar hastalıklarına karşısında korunmadaki önemini göstermektedir Tekrar varlıklı bir posa kaynağı olan elma bu özelliği ile de kabızlığın önlenmesinde ve doygunluk hissinin oluşmasında etkilidir
NARENCİYE(PORTAKAL, MANDALİNA, GREYFURT) : Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan narenciye grubu meyveler bilhassa içerdiği zengin C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirmede ve diş eti hastalıklarının önlenmesinde oldukça manâlı bir yere sahiptir Potasyum içerikleri de yine elmada olduğu gibi epeyce zengindir
ARMUT: Armudun da varlıklı bir lif kaynağı olması bilhassa çocukluk döneminde gözlenen kabızlığın önlenmesinde epeyce önemlidir İçerdiği fosfor ve B vitaminiyle zihinsel yorgunluğu giderir
NAR : Antioksidan kapasitesi oldukça zengin olan nar kayda değer miktarda da potasyum, lif, C vitamini ve niyasin içermektedir Zengin içeriği ile de kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasındadır
*
ELMA : Elma içerdiği E ve C vitaminleri gibi antioksidan öğeler ile bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşısında direnci artırmaktadır Potasyum içeriği de epeyce zengin olan elma bu özelliği ile de bağırsak faaliyetlerini düzenlerken hücrelerarası besin iletiminin düzenlenmesine muavin olur
Keza elmanın oldukça varlıklı bir pektin kaynağı olması da kolesterolün düşürülmesinde ve kalp damar hastalıklarına karşısında korunmadaki önemini göstermektedir Tekrar varlıklı bir posa kaynağı olan elma bu özelliği ile de kabızlığın önlenmesinde ve doygunluk hissinin oluşmasında etkilidir
NARENCİYE(PORTAKAL, MANDALİNA, GREYFURT) : Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan narenciye grubu meyveler bilhassa içerdiği zengin C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirmede ve diş eti hastalıklarının önlenmesinde oldukça manâlı bir yere sahiptir Potasyum içerikleri de yine elmada olduğu gibi epeyce zengindir
ARMUT: Armudun da varlıklı bir lif kaynağı olması bilhassa çocukluk döneminde gözlenen kabızlığın önlenmesinde epeyce önemlidir İçerdiği fosfor ve B vitaminiyle zihinsel yorgunluğu giderir
NAR : Antioksidan kapasitesi oldukça zengin olan nar kayda değer miktarda da potasyum, lif, C vitamini ve niyasin içermektedir Zengin içeriği ile de kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasındadır
*