2-Vücut kendi depolarını tüketmek istemez ve müdafaa altına alır,özellikle bağışıklık sisteminin daha güçlü çalışması ve vücudu illetlere karşı himayesi gerekir buda istikrarlı ve kâfi beslenmeden makbul.
3-Soğuk hava nedeniyle daha çok kahve ve çay noktasına bitkisel çaylar ve karışımlar tercih edilmelidir.
4-Kış mevsimine müsait sebzeler ehliyetli ölçüde tüketilmelidir.
5-Gerek su tüketimini azalması gerekse fizikî hareketin azalmasına bağlı olarak kabızlık görülmektedir
Sonuç olarak şunu söylemek mümkündür
1- yerinde likit alımı su ve bitkisel çaylar ıhlamur,kuşburnu,ekinezya,yeşil çay
2-yeterli zerzevat ve meyve tüketimi hem vitamin hem posa gereksinimimizi karşılar hemde kabızlığı önler.mümkünse herçeşit zerzevat öbeği ve günde 5 porsiyon zerzevat ve meyve,
Portakal,mandalina,greyfurt,nar,elma,lahana,roka,tere,brokoli,ıspanak,karnabahar v.b
3-Bakliyatlar nohut,kurufasulye,yeşilmercimek ve bulgur,çavdar,yulaf ve kepekli tahıllar lif ve hakikat karbonhidrat tercihi olarak tercih edilmelidir.
4-Yeterli güneş ışığı görmek gereklidir hem D vitamini hemde güneş ışığının ruh sağlığımızdaki olumlu tesirlerini artırmak için.
5-Enerji kaynağı olarak gofret şekerleme tatlılar noktasına bize daha yararlı olabilecek ceviz,badem,fındık,kuru kayısı,kuru üzüm,kuru dut üzere kuruyemiş öbeği tercih edilmelidir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.