Kış Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 120 gram yumuşamış tereyağ/margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3,5 tatlı kaşığı esmer şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 3 küçük uzunluk havuç
- 2 su bardağı un
Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçlu cevizli kek tadında kış kurabiyesi.
- İşe cevizleri kırmak ve havuçları rendelemekle başlayalım.
- Akabinde derin bir kaseye tereyağını, toz ve esmer şekeri alıp mikserle çırpalım.
- Vanilin ve yumurtayı da ekleyip 30 saniye kadar çırpalım.
- Sonra kuru gereçleri elekten geçirerek ekleyelim ve en düşük ayarda mikserle çırpalım.
- Sptaulayla bir cins karıştırdıktan sonra ceviz içini ve havucu da ekleyerek yoğuralım.
- Hafif ıslak kıvam olacağı için, kaşıkla hal verelim ve fırın tepsisine dizelim. (*dondurma kaşığınız varsa, formu onunla da verebilirsiniz. *)
- 180° fırında 15 dakika denetimli pişirelim.
- Pişmediğini düşünüp biraz daha pişirirseniz, oda sıcaklığına geldiğinde sertleşecektir. Önerilen halde pişiriniz.
- Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.