Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü)

Hoş geldin! serdar123 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg kış kabağı
*1 kg kuzu eti veya dana eti
*50 gr margarin
*1 su bardağından az sıvı yağ
*1 su bardağı sumak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 diş sarımsak
*Tuz

Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sumağa sıcak su ve tuz ilave edilerek bekletilir(Sumağın rengi ve tadı suya geçmesi sağlanır)Kabağı dilimlere ayırarak kabuğu soyulup küp küp doğranır Eti yıkayıp tuz ,salça ve pulbiberle iyice ovulur Tencereye sıvı yağ ve margarin koyup ocağa koyuyoruz Yağ ısındıktan sonra eti ilave ediyoruz 12 dk kavuruyoruz Doğranmış kabağıda ilave ederek biraz daha kavuruyoruz Bu karışımın üzerine süzülmüş sumak ve 2 3 bardak su ilave edilerek kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen yemeğe servis sırasında iyice dövülmüş sarımsak konur Dilerseniz sarımsakla beraber yemeği pişirebilirsinizAFİYET olsun
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt