iltasyazilim
FD Üye
Kış Hastalıklarının pratik Tedavileri , Kış Hastalıklarına Nebati Çözümler
Havaların soğumasıyla birlikte soğuktan kaynaklanan hastalıklar yayılmaya başlıyor Nezle, grip, öksürük gibi bulaşıcı olanlarının yanı sıra soğuğun tetiklediği migren ağrıları ya da romatizmal ağrılar da şiddetini artırıyor Bize düşen, bu hastalıklardan korunmak ya da ilerlemelerini önlemek için gereken tedbirleri olmak 40 yıldır şifalı ur üstünde araştırmacı ve bu alanda çoğu kitaba imza atan Arif Pamuk, Mutfağımızdaki Şifalı Bitki Örtüsüadlı son kitabında, elimizin altındaki malzemelerin karışımları ile hastalıklardan nasıl korunabileceğimizi anlatıyor Biz şimdilik sadece soğukla birlikte artan rahatsızlıkların çözüm yollarını derledik Oysa Pamuk Yayıncılık'tan meydana çıkan bu kitapta; bulantıdan dişeti rahatsızlıklarına, felçten kolesterole, mide yanmasından nasıra, saç dökülmesinden sivilceye, tansiyondan şişmanlığa, unutkanlıktan uyku problemlerine değin birçok hastalığa şifa olacak bitki karışımlarına yer verilmiş
Soğuk algınlığına çam sakızı ve çörek otu
100 gr zeytinyağı, 30 gr çörekotu, 100 gr bal, 30 gr çam sakızıYapılışı: Malzemelerin tümü her gün toz haline getirilir Tamamı bir şişeye konularak tamamen karıştırılır İkiye bölünerek sabah ve akşamları içilir Bu karışım soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara, mafsal ağrılarına, uyuşukluklara ve felce karşı şifa Soğuk algınlığı için öteki önerge şöyle: 2 limon rendelenerek 500 gr gülsuyuna karıştırılır, kaynatıldıktan daha sonra vücuda sürülür
Öksürüğe ballı zencefil
34 parça zencefil, 1 kaşık bal, 1,5 su bardağı su
Yapılışı: Su ile zencefil 4 dakika kaynatılır Bal ilave ederek tatlandırılır Sabah ve akşamları içilir
Ihlamursuz bronşit geçmez
2 elma, ıhlamur ve yeteri değin su
Yapılışı: Elmalar dilim yapılır Ihlamur ile birlikte suyun içine atılarak beş dakika kaynatılıp bardak bardak içilir Mükemmel bir balgam söktürücüdür
Gribe buğday kepeği kürü
6 gr buğday kepeği, 1 gr tuzlu, 5 gr karabiber, 1 akarsu bardağı su
Yapılışı: Buğday kepeği, tuz ve karabiber karıştırılır Bir dere bardağı su ile kaynatılır, temiz bir sırça kapta saklanır Sabahları ve akşamları bir bardak su ile yutulur
Kimyon, kekik farenjit için kaynasın
5 gr kekik, 5 gr kimyon, 1 çay bardağı sirke, 2 su bardağı su
Yapılışı: Tümü birlikte kaynatılır Elde edilen karışım ile gargara yapılır
Migrene gülsuyu
Nohut değin kâfur, yarım fincan gül suyu
Yapılışı: Kâfur, gül suyuna karıştırılarak ezilir Bu karışımdan burun deliklerine sürülür
Romatizmaya kâfurlu masaj
3 şeker büyüklüğünde kâfur, 500 gr zeytinyağı Bu maddeler eritilir, akışkan ayla getirilir, masaj yapılır Zencefil ve havlıcandan ikişer parça, üç kadeh su ile kaynatılır Tok olarak günde 3 defa, bir bardak içilir
Nezlenin değişmez formülü
1 fincan dereotu tohumu, yarım fincan kereviz, yarım fincan kekik, yarım fincan papatya, 5 çay bardağı su Yapılışı: Malzemelerin herkes suyun yarısı kalana kadar kaynatılır Süzülür ve içilir Nezle için öteki önerge de şöyle: 3 kaşık kekik, 1 bardak su 3 dakika kaynatılıp üçe bölünerek sabahtan, öğle, akşam içilir
Hapşırığın ilacı elma koklamak
Gülyağı, burun deliklerine iki damla damlatılır Elma veya sünger koklamak da hapşırmayı önler *
Havaların soğumasıyla birlikte soğuktan kaynaklanan hastalıklar yayılmaya başlıyor Nezle, grip, öksürük gibi bulaşıcı olanlarının yanı sıra soğuğun tetiklediği migren ağrıları ya da romatizmal ağrılar da şiddetini artırıyor Bize düşen, bu hastalıklardan korunmak ya da ilerlemelerini önlemek için gereken tedbirleri olmak 40 yıldır şifalı ur üstünde araştırmacı ve bu alanda çoğu kitaba imza atan Arif Pamuk, Mutfağımızdaki Şifalı Bitki Örtüsüadlı son kitabında, elimizin altındaki malzemelerin karışımları ile hastalıklardan nasıl korunabileceğimizi anlatıyor Biz şimdilik sadece soğukla birlikte artan rahatsızlıkların çözüm yollarını derledik Oysa Pamuk Yayıncılık'tan meydana çıkan bu kitapta; bulantıdan dişeti rahatsızlıklarına, felçten kolesterole, mide yanmasından nasıra, saç dökülmesinden sivilceye, tansiyondan şişmanlığa, unutkanlıktan uyku problemlerine değin birçok hastalığa şifa olacak bitki karışımlarına yer verilmiş
Soğuk algınlığına çam sakızı ve çörek otu
100 gr zeytinyağı, 30 gr çörekotu, 100 gr bal, 30 gr çam sakızıYapılışı: Malzemelerin tümü her gün toz haline getirilir Tamamı bir şişeye konularak tamamen karıştırılır İkiye bölünerek sabah ve akşamları içilir Bu karışım soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara, mafsal ağrılarına, uyuşukluklara ve felce karşı şifa Soğuk algınlığı için öteki önerge şöyle: 2 limon rendelenerek 500 gr gülsuyuna karıştırılır, kaynatıldıktan daha sonra vücuda sürülür
Öksürüğe ballı zencefil
34 parça zencefil, 1 kaşık bal, 1,5 su bardağı su
Yapılışı: Su ile zencefil 4 dakika kaynatılır Bal ilave ederek tatlandırılır Sabah ve akşamları içilir
Ihlamursuz bronşit geçmez
2 elma, ıhlamur ve yeteri değin su
Yapılışı: Elmalar dilim yapılır Ihlamur ile birlikte suyun içine atılarak beş dakika kaynatılıp bardak bardak içilir Mükemmel bir balgam söktürücüdür
Gribe buğday kepeği kürü
6 gr buğday kepeği, 1 gr tuzlu, 5 gr karabiber, 1 akarsu bardağı su
Yapılışı: Buğday kepeği, tuz ve karabiber karıştırılır Bir dere bardağı su ile kaynatılır, temiz bir sırça kapta saklanır Sabahları ve akşamları bir bardak su ile yutulur
Kimyon, kekik farenjit için kaynasın
5 gr kekik, 5 gr kimyon, 1 çay bardağı sirke, 2 su bardağı su
Yapılışı: Tümü birlikte kaynatılır Elde edilen karışım ile gargara yapılır
Migrene gülsuyu
Nohut değin kâfur, yarım fincan gül suyu
Yapılışı: Kâfur, gül suyuna karıştırılarak ezilir Bu karışımdan burun deliklerine sürülür
Romatizmaya kâfurlu masaj
3 şeker büyüklüğünde kâfur, 500 gr zeytinyağı Bu maddeler eritilir, akışkan ayla getirilir, masaj yapılır Zencefil ve havlıcandan ikişer parça, üç kadeh su ile kaynatılır Tok olarak günde 3 defa, bir bardak içilir
Nezlenin değişmez formülü
1 fincan dereotu tohumu, yarım fincan kereviz, yarım fincan kekik, yarım fincan papatya, 5 çay bardağı su Yapılışı: Malzemelerin herkes suyun yarısı kalana kadar kaynatılır Süzülür ve içilir Nezle için öteki önerge de şöyle: 3 kaşık kekik, 1 bardak su 3 dakika kaynatılıp üçe bölünerek sabahtan, öğle, akşam içilir
Hapşırığın ilacı elma koklamak
Gülyağı, burun deliklerine iki damla damlatılır Elma veya sünger koklamak da hapşırmayı önler *