Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Aylarında Tüketilen Meyvelerin Faydaları

Kış Aylarında Tüketilen Meyvelerin Faydaları
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68


Armut:Sulu ve tatlı bir meyve olan armut yemeklerden önce tüketilmelidir. Zengin karoten içeriği nedeniyle sarı, yeşil renge sahiptir. A, B1,B2,B3,B6ve C vitamininden zengindir.

Ayva:Altın sarısı renginde hoş kokulu bir meyve olan ayva A ve B vitaminleri, yüksek miktarda potasyum ile tanin ve kireçli tuzlar içerir. Zindelik verir. Çekirdekleri yoğun pektin içerdiği için ishal önleyici olarak kaynatılıp suyu içilebilir. Bronşit, müzmin öksürük ve verem tedavisinde kullanılır.

Elma:A ve C vitamini içeriği yoğundur. Ayrıca çözünen ve çözünmeyen lifler içermesi nedeniyle hem ishal hem de kabızlık tedavisinde kullanılır. Yine kolon kanserlerinden korunmak adına sıklıkla tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir; sindirimi kolaylaştırır.

Greyfurt: C Vitamini açısından zengin olan greyfurt bağışıklık sistemi için yararlıdır. Ancak ilaç kullanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda var.

Kivi: C vitamini deposu olan kivi enfeksiyonlarla mücadele etmek ve cilt kusurlarını engellemek için faydalıdır.

Mandalina: Zengin C vitamini içeriğiyle, özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Yüksek orandaki potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürür.

Nar:Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için sıklıkla tüketilmelidir. Folik asit, A ve C vitaminleri içerir. Ayrıca selenyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri çok fazla içermesi nedeniyle, halsizlik durumlarında da kullanılabilir.

Portakal: C vitamini ve folik asit kaynağı olan portakal bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir.

*Gerek C vitamini ihtiyacının karşılanmasında gerekse de sıvı alımına katkı sağlaması açısından taze sıkılmış meyve sularının tüketilmesi de önemlidir. Meyve sularının tüketiminde önemli olan sıkıldıktan hemen sonra tüketilmesidir. Çünkü meyve suyunun bekletilmesi C vitamininin azalmasına neden olmaktadır.

*E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmakta, A vitamininin okside olmasını da engellemektedir. E vitaminin iyi kaynakları olan; yeşil yapraklı sebzeler, fındık ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagillerin yeterli miktarlarda tüketilmesi önemlidir.


 

Similar threads

Havaların oldukça soğuk olduğu bu günlerde kişilerin beslenme alışkanlıklarında değişiklikler gözlenmektedir. Gecelerin uzadığı, gündüzlerin daha kısa geçtiği kış aylarında insanların evlerinde daha fazla vakit geçirmesi atıştırmalık diye tabir ettiğimiz, cips, fındık, fıstık, patlamış mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Gıda işleme teknikleri ve doğal tarım kaynaklarının değişmesi hangi sebzenin hangi sezona ait olduğunu bizlere unutturmuş durumda. Artık her daim her sebze, meyveyi raflarda görüyor ve kolayca ulaşabiliyoruz bu bize sunulan şık bir imkan gibi görünse de bir çoğunuz şifadan daha çok; kokusuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Turunç gil ailesinin besleyici bir üyesi olan greyfurt C vitamini içeriği ile tanınırC vitamini bakımından zengin olmanın yanı sıra, A vitamini, lif ve potasyum açısından zengindir Greyfurt, vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardım eden ve vücudu kansere neden olabilen kanserojenlerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Başlığı görünce sanırım herkesin aklına turunçgiller ve kış aylarında kullanımı geldi. Fakat C vitamini bedende çok fazla fonksiyonu bulunan ve her mevsimde çeşitli besinsel kaynakları olan çok değerli bir vitamindir. C vitamini bedende sentezlenemediği için dışarıdan alınması gereken, suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
C vitamini ; Başlıca sebze ve meyvelerde bulunan temel bir besindir Vücutta kemik, kan damarı ve cildi oluşturmak ve sürdürmek için C vitamini gerekir C vitamini, suda çözünür bir vitamindir, önemsiz miktarda haricinde vücut tarafından depolanamayan bir vitamidir Her gün tekrar doldurulması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
858,519Konular
981,222Mesajlar
31,082Kullanıcılar
shira2Son üye
Üst Alt