Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Ayların Sultanı – Ev Turşusu

Kış Ayların Sultanı – Ev Turşusu
0
35

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
kis-aylarin-sultani-ev-tursusu.jpg

Kış Ayların Sultanı - Mesken Turşusu Tanımı İçin Materyaller

• 5 adet küçük lahana
  • 2 kg havuç
  • 2 adet karnabahar
  • 3 kg domates
  • 2 kg sivri biber
  • 1 kg kornişon salatalık
  • 6 baş sarımsak
Turşu suyu: (bir bidon için)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı beyaz sirke (üzümde olur)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bidonların aldığı kadar su

Kış Ayların Sultanı - Konut Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Materyaller istenilen şekilde/büyüklükte doğranır.
  2. Doğranmış materyaller sıkıca doldurulur. (ı̇ster karışık koyabilirsiniz istersenizde düze bilirsiniz).
  3. Sarımsağı her iki kat ortasına serpiştirin tüm gereçler bitince.
  4. Üzerine limon tuzu, kaya tuzu, şeker ve sirkeyi ekleyelim. Ben turşu hazırlarken beyaz sirkesini tercih ediyorum.
  5. En son suyu üzerini geçecek kadar koyalım.
  6. Ben bidon kapaklarını hafif üzerine koyuyorum ve sonraki gün kapatıyorum ki taşma ihtimalını azaltıyor.
  7. Sonraki gün kapandıktan sonra serin yerde koruma ediyorum (4 hafta bekletiyorum).
Mükemmel çıtır çıtır turşular hazır ????afı̇yetler olsun.

Gereçleri isteğe göre değiştirebilirsiniz.

Not: Lahanaya 3/4 saat önce bir leğende tuz atıp bekletin (solsun ve fazla yer kaplamasın diye).

Dilerseniz bıçak vurun domates, salatalık ve biberlere lezzetini alsın diye.

Kış Ayların Sultanı - Konut Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı