Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı

Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kirsehir-yoresi-kurt-pilavi.jpg

Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı Tanımı İçin Materyaller


Eti haşlamak için
  • 500 gram dana ya da kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
Pilav için
  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 2 bardak et suyu
  • 1 bardak sıcak su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber tuz

Kırşehir Yöresi Kürt Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dana etini iri doğrayalım.
  2. Düdüklü tencere içerisine az ölçüde zeytinyağı dökelim.
  3. Etimizi mühürleyelim.
  4. Üzerine tuzunu atalım.
  5. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım. 25 dk kadar pişirelim. Etin suyunu ayıralım.
  6. 2 bardak et suyu 1 bardak sıcak suyu pilav tenceremize koyalım.
  7. Kaynayan et suyu içerisine yıkadığımız bulguru tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  8. Kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  9. Tereyağını küçük bir tavaya alalım.
  10. Yağı tabanı tortu olana kadar yakalım.
  11. Pişen pilav üzerine dökelim. Etimizi ince didikleyelim. Pilav üzerinde servis edelim ????Dipnot: et suyuna tuz attığımız için pilava çok tuz eklemiyoruz suyundan denetim edebilirsiniz. Köy tereyağı ve köy bulguru bulursanız tadı daha lezzetli olur.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt