Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırşehir Mantısı

Kırşehir Mantısı
0
71

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kırşehir Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek tabağı mantı
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram dana kıyma
  • 2 tane domates
  • 4 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Üzeri için
  • Maydanoz

Kırşehir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir tencereye suyu koyup kaynatalım.
  2. Kaynayan tencereye 1 çay kaşığı tuz atalım ve mantımızı koyalım.
  3. Yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Sosu için zeytin yağını tavaya alalım. Üzerine kıymayı koyup kavuralım.
  5. Biberleri ve kabuğunu soyduğumuz domatesi rondo da çekelim
  6. . Kavrulan kıymaya ekleyelim. Domates salçasını da ek edelim.
  7. Suyunu çekene kadar pişirelim. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ek edelim.
  8. Baharatlarını ve tuzunu ek edelim. Suyunu çok çektirmeden altını kapatalım.
  9. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştıralım.
  10. Pişen mantıyı yoğurt ve sos ile servis edelim.
  11. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyelim. Afiyet olsun ????.
Kırşehir Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket mantı4 su bardağı suTuz Yogurt sosu için Tuz2 diş sarımsak Kıymalı sos için 250 gram kıyma2 yemek kaşığı salça1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağBaharat çeşitleri1 adet domates Üzeri için Maydanoz Çorum Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Tepsi Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 2 su bardağı un2 çay kaşığı tuz1 adet yumurtaAldığı kadar su (sert bir hamur elde edilmeli) İç harcı için : 200-300 gram kıyma1 çay kaşığı tuzBiraz karabiber1 adet soğanMaydanoz (ben kullanmadım bu sefer) Sosu için: 1-2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım karnabahar3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağKimyonKarabiberToz kırmızı biberTuzKıymalı sos150 gram kıyma2 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı domates salçasıPul biberKarabiberYarım su bardağı suTuzSarımsaklı yoğurt1 kase süzme yoğurt1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım karnabahar300 gram yoğurt3 diş sarımsak2 yemek kaşığı domates sosu yahut salçaTuz1 litre su1 su bardağı süt Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye suyu ve sütü ekleyip kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Sulu Köfte (Kırşehir Düğün Yemeği) Tanımı İçin Materyaller Köftesi için 250 gram dana kıymaYarım su bardağı ince köftelik bulgur1 tane soğan1 adet yumurtanın sarısıKarabiberToz kırmızı biberTuz Meyanesi için 3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt