
Kırşehir Hasidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pekmez
- 1.5 su bardağı yağ
- Aldığı kadar un
Kırşehir Hasidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bir tavada pekmez ile un karıştırılır macun kıvamına gelene yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
- Az miktarda sıvı yağ eklenir pişirmeye başlarsınız.
- Piştikçe yağ isteyecektir. Azar azar gerektikçe yağı eklersiniz.
- Pişmeye başlayınca dağılmaya başlayacaktır.
- Tamamen dağılıp pişince ocaktan alıp çabuk soğuması için geniş bir tepsiye alınız.
- Sonra isteğe göre üzerine ceviz fındık vs ile süsleyebilirsiniz ben sade sevdiğim için üzerini süslemedim. Afiyet olsun???????? Kış aylarının en kolay ve lezzetli tatlısı denemenizi tavsiye ederim????.