
Kirpi Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 3 çay bardağı toz şeker
- 250 gram margarin ( ben teremyağ kullanırım hep)
- 1 çaybardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
Kirpi Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarin şeker, sıvı yağ, vanilya ve yumurtayla yeterlice yoğrulup üzerine kabartma tozu ve un eklenir.
- Ele yapışmayan kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur yapılıp hamur ikiye ayrılır ve bir adedine 2 kaşık kakao ek edilip biraz daha yoğrulur.
- Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak elde yuvarlanır ve üzeri bastırmadan toz şekere batırılıp tepsiye dizilir.
- Çok aralık bırakmaya gerek yok korkmayın yayılmayacak ve üzerlerine bastırmayalım.
- 180 derecede ısınmış fırında 10- 15 dk üzerleri çatlayana kadar pişirilir.
- Birinci anda ellemeyin yumuşak olacaklar fakat soğudukça muhteşemleşecek
afiyetle.