Kırmızı Meyveli Cup Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket kedi dili
- 1 çay bardağı vişne
- 1 çay bardağı böğürtlen
- 1 çay bardağı çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Kırmızı Meyveli Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütün içerisine sıvı krema ve tereyağı hariç tüm gereçleri ekleyip, ocağa alalım, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra sıvı krema ve vanilyayı ekleyip, mikserle karıştıralım.
- Kedi lisanlarını süt ile ıslatıp kuplara kedi lisanı muhallebi formunda paylaştıralım.
- Kırmızı meyveli sos için tüm meyveleri suyu şekeri ve nişastayı ocağa alıp, kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Hazırladığımız cuplara kırmızı meyveli soslarımızı paylaştıralım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip buzdolabında en az üç saat bekletelim. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.