Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli
Resimli Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi
Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi
imageskirmizimercimekliyapraksarmatarifiresimli5ad43ed3734b1
Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli
Malzemeleri
500 gram salamura veya taze asma yaprağı
500 gram kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinc
6 soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
2 tatlı kaşığı karabiber
34 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tozşeker
uzerine:
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Asma yapraklarının saplarını kesin İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip suzun Mercimek ve pirinci ayıplayıp yıkayın Ilık suda yarım saat bekletip suzun Soğanları ince ince doğrayıp bir tencereye alın İki tatlı kaşığı tuzla hafif ateşte karıştırarak pişirin Bir su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu, karabiber, nane, mercimek ve şekeri ekleyip karıştırın Birkac asma yaprağını bir tencerenin dibine serin Asma yapraklarını tek tek avucunuza yerleştirip ortasına bir corba kaşığı dolusu dolma ici koyun ve yaprağın iki ust kısmını harcın uzerine kapatın Her iki yanını bohca gibi cevirin Yaprağın sivri alt kısmını uste cevirerek beşgen minik bir bohca yapın Bu işlemi ic malzemesi bitene kadar hazırlayıp, dolmaları tencereye aralıksız olarak yan yana yerleştirin Uzeri icin, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve 3 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların uzerine dokun Duz bir porselen tabakla dolmaların uzerini kapatıp, kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirin İyice soğuduktan sonra buyuk bir tabağa alıp ince limon dilimleriyle susleyerek servis yapın
Resimli Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi
Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi
imageskirmizimercimekliyapraksarmatarifiresimli5ad43ed3734b1
Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli
Malzemeleri
500 gram salamura veya taze asma yaprağı
500 gram kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinc
6 soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
2 tatlı kaşığı karabiber
34 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tozşeker
uzerine:
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Asma yapraklarının saplarını kesin İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip suzun Mercimek ve pirinci ayıplayıp yıkayın Ilık suda yarım saat bekletip suzun Soğanları ince ince doğrayıp bir tencereye alın İki tatlı kaşığı tuzla hafif ateşte karıştırarak pişirin Bir su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu, karabiber, nane, mercimek ve şekeri ekleyip karıştırın Birkac asma yaprağını bir tencerenin dibine serin Asma yapraklarını tek tek avucunuza yerleştirip ortasına bir corba kaşığı dolusu dolma ici koyun ve yaprağın iki ust kısmını harcın uzerine kapatın Her iki yanını bohca gibi cevirin Yaprağın sivri alt kısmını uste cevirerek beşgen minik bir bohca yapın Bu işlemi ic malzemesi bitene kadar hazırlayıp, dolmaları tencereye aralıksız olarak yan yana yerleştirin Uzeri icin, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve 3 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların uzerine dokun Duz bir porselen tabakla dolmaların uzerini kapatıp, kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirin İyice soğuduktan sonra buyuk bir tabağa alıp ince limon dilimleriyle susleyerek servis yapın