bilgisayarci
FD Üye

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 7 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanı yemeklik doğrayın havucumuzu yıkayıp soyalım doğrayalım.
- Sonra unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar 1 -2 dakika kavuralım.
- Sonra salçamızı ekleyelim.
- Havucumuzu soyup dilimleyin.
- Mercimeğimizi ve havucu ekleyip bir hoş karıştıralım.
- Daha sonra sıcak suyumuzu ek edip kaynayana kadar orta ateşte pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım.
- Havuçlar yumuşayınca blenderdan geçirelim.
- Kimyon karabiber ve tuzunu ekleyip 5 dakika pişirilerek ocağın altı kapatılır.
- Daha sonra pişen çorbamızdan bir kase alalım.
- Üzerine kırmızı biber ile yağ yakalım çorbamız servise hazır????.Afiyet olsun????????????.
Çorbanın kıvamına nazaran suyunu arttırabilirsiniz ????.
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı