iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Mercimek Çorbam (Harika Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek + (3 su bardağı su haşlamak için)
*1 adet kuru soğan
*2 orta boy patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım tatlı kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı pul biber
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 adet knorr tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı zeytin yağı
*7 bardak kaynar su
Kırmızı Mercimek Çorbam (Harika Lezzette) Tarifi Yapılışı Yıllardır mercimek çorbamı bu şekilde hazırlarım ve tadına bakan herkes bayılarak yer, sizlerinde severek yiyeceğinizi düşünerek çorbamın tarifine geçiyorum
Öncelikle mercimeği bol suyla süzgeçte yıkıyoruz daha sonra üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyip mercimekler iyice yumşayana dek orta ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz, biraz sulu kalması lazım, daha sonra derin bir çırpma kabına alıp iyice el blendırı ile eziyoruz Bir taraftan da patatesleri hazırlamak için kabuklarını soyup ince rende ile rendeleyip hazır halde bekletiyoruz
Küçük doğradığımız soğanları sıvı yağda kavurup üzerine salça ve tere yağını da koyup kavuruyoruz ve 1 bardak kaynar su döküp karıştırıyoruz daha sonra mercimeğimizi ekleyip iki tur karıştırıp 6 bardak daha kaynar su ilavesi ediyoruz(ben toplamda 7, 5 bardak su kullandım herkes kendine göre ilave edebilir)
Tavuk bulyon, tuz, kimyon katıp tadına bakıp ayarlıyoruz ve ince rendelemiş olduğumuz patatesleri de katıp karıştırıyoruz
Son olarak nane ve kimyon da ekleyip tenceremizde 15 dakika patatesler pişene dek kaynatıyoruz, dinlendikten sonra servise hazır
*1 su bardağı kırmızı mercimek + (3 su bardağı su haşlamak için)
*1 adet kuru soğan
*2 orta boy patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım tatlı kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı pul biber
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 adet knorr tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı zeytin yağı
*7 bardak kaynar su
Kırmızı Mercimek Çorbam (Harika Lezzette) Tarifi Yapılışı Yıllardır mercimek çorbamı bu şekilde hazırlarım ve tadına bakan herkes bayılarak yer, sizlerinde severek yiyeceğinizi düşünerek çorbamın tarifine geçiyorum
Öncelikle mercimeği bol suyla süzgeçte yıkıyoruz daha sonra üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyip mercimekler iyice yumşayana dek orta ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz, biraz sulu kalması lazım, daha sonra derin bir çırpma kabına alıp iyice el blendırı ile eziyoruz Bir taraftan da patatesleri hazırlamak için kabuklarını soyup ince rende ile rendeleyip hazır halde bekletiyoruz
Küçük doğradığımız soğanları sıvı yağda kavurup üzerine salça ve tere yağını da koyup kavuruyoruz ve 1 bardak kaynar su döküp karıştırıyoruz daha sonra mercimeğimizi ekleyip iki tur karıştırıp 6 bardak daha kaynar su ilavesi ediyoruz(ben toplamda 7, 5 bardak su kullandım herkes kendine göre ilave edebilir)
Tavuk bulyon, tuz, kimyon katıp tadına bakıp ayarlıyoruz ve ince rendelemiş olduğumuz patatesleri de katıp karıştırıyoruz
Son olarak nane ve kimyon da ekleyip tenceremizde 15 dakika patatesler pişene dek kaynatıyoruz, dinlendikten sonra servise hazır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.