
Kırmızı Lahana Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk kırmızı lahana
- 1 yemek kaşığı tuz (Kayatuzu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
Kırmızı Lahana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalaaar ????.
- 1 adet lahanamızı ince ince doğrayalım.
- Lahanamızı bir kaba alıp 1 yemek kaşığı tuz ile harmanlayalım.
- 5 – 10 dakika bekletelim.
- Bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı limon tuzunu ek edip karıştıralım limon tuzunu eritene kadar karıştıralım.
- Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştirelim, üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim. Sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.
- Lokantalarda ki turşuyu aratmayan bir tanım hem kolaylıkla yapılır hemde fazla yapmadan tüketirsiniz. Afiyet olsun ???? ????
.
Bide üzerine plastik turşu seperatörü kullandım suyun yüzeyine çıkıp porlanma falan olmasın diye.
Ola ki çabucak yemeniz gerekiyor daha acil bir tanım isterseniz de, biraz sirke 2 yemek kaşığı, bir limon, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çabucak tüketmelik sofraya koymalık yapılabilir 30 dakika da hazır olmuş olur çokça ovalayarak, bunu da kesinlikle deneyin şahane oluyor.