
Kırmızı Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet kırmızı kapya biber
- 20 kaşık pirinç
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 soğan
- 2 domates
- Yarım kaşık salça
- Taze yahut kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Kırmızı Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler yıkanıp dolmalık hazırlıyoruz. Pirinci ayıklayıp yıkıyoruz. Domates ve soğanı rendeliyoruz.
- Pirince; domates, soğan, zeytinyağı, tuz, salça ve baharatları ek ederek karıştırıyoruz.
- Biberlerin içine harcımızdan biberin yarısından az fazlasına dolduruyoruz.
- Çıkardığımız biber saplarını yahut domatesten hazırladığımız kapaklarla kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 200 derecede fırını açıyoruz.
- Su kaynatıp dolmaların yarısını geçecek halde tepsiye döküyoruz.
- Üzerleri biraz kızarınca biberleri aykırı çeviriyoruz.
- Biberlerin üzeri kızarınca fırını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Nefis dolmamız servise hazır. Afiyet olsun ????.