iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Biberli Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg domates
*1 kg kırmızı biber
*15 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sirke
*2 yemek kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 kesme şeker
Kırmızı Biberli Domates Sosu Tarifi Yapılışı Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra sap kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin Biberleri közlemeden önce temizlemenizi öneririm aksi halde çekirdekleri temizlemek zorlaşıyor Temizlenen biberleri yağlı kağıt sermiş olduğunu fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin Biberlerin kabuklarını soyun ve doğrayın
Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın
Sıvı yağda 23 parçaya bölmüş olduğunuz sarımsakları kokusu çıkana kadar 12dk kavurun Üzerine domates, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Kaynamaya bırakın Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 – 2 saat kadar kaynatın Piştikten sonra blender ile ezin *İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın
Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin Domates sosunuz hazır
Konserve kavanozu nasıl sterilize edilir?
Bunun için kavanozları bulaşık makinesinde yüksek derecede yıkadıktan sonra kullanıyorum Kapakları ise 10dk kadar kaynar suda kaynatıyorum Kapakları daha önce kullanılmamış olanlardan kullanmanız gerekmekte
*4 kg domates
*1 kg kırmızı biber
*15 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sirke
*2 yemek kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 kesme şeker
Kırmızı Biberli Domates Sosu Tarifi Yapılışı Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra sap kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin Biberleri közlemeden önce temizlemenizi öneririm aksi halde çekirdekleri temizlemek zorlaşıyor Temizlenen biberleri yağlı kağıt sermiş olduğunu fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin Biberlerin kabuklarını soyun ve doğrayın
Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın
Sıvı yağda 23 parçaya bölmüş olduğunuz sarımsakları kokusu çıkana kadar 12dk kavurun Üzerine domates, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Kaynamaya bırakın Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 – 2 saat kadar kaynatın Piştikten sonra blender ile ezin *İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın
Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin Domates sosunuz hazır
Konserve kavanozu nasıl sterilize edilir?
Bunun için kavanozları bulaşık makinesinde yüksek derecede yıkadıktan sonra kullanıyorum Kapakları ise 10dk kadar kaynar suda kaynatıyorum Kapakları daha önce kullanılmamış olanlardan kullanmanız gerekmekte
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.