iltasyazilim
FD Üye
Tarçının Faydaları,Kırmızı Biberin Faydaları ,
Tarçın Yürek Krizini Azaltıyormu? ,
Kırmızı Biber ve Tarçın Kalp Krizini Azaltıyormu?
ABD de yer alan Penn State Üniversitesi nin yaptığı araştırmaya tarafından, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp üzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
Araştırma kapsamında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat içeren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yüzde 13 artış gözlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin kalp üzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Çalışmayı yürüten Sheila West, Normalde yağlı yiyecekler tükettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde artış olur Eğer bu çok sık gerçekleşirse, kalp hastalıkları riski yükselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artma oranının yüzde 30 azaldığını gördük dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre acı kırmızı biber kanser hücrelerini yok edici özelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve sağlıklı hücrelere hasar vermemektedir
Kaliforniya Üniversitesi göre yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yıkıcı etkisi saptama edilmiştir
Tarçının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını birazcık artırarak vücut sıcaklığını yükseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye destek eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir *
Tarçın Yürek Krizini Azaltıyormu? ,
Kırmızı Biber ve Tarçın Kalp Krizini Azaltıyormu?
ABD de yer alan Penn State Üniversitesi nin yaptığı araştırmaya tarafından, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp üzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
Araştırma kapsamında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat içeren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yüzde 13 artış gözlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin kalp üzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Çalışmayı yürüten Sheila West, Normalde yağlı yiyecekler tükettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde artış olur Eğer bu çok sık gerçekleşirse, kalp hastalıkları riski yükselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artma oranının yüzde 30 azaldığını gördük dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre acı kırmızı biber kanser hücrelerini yok edici özelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve sağlıklı hücrelere hasar vermemektedir
Kaliforniya Üniversitesi göre yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yıkıcı etkisi saptama edilmiştir
Tarçının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını birazcık artırarak vücut sıcaklığını yükseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye destek eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir *