iltasyazilim
FD Üye
Malzeme
2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu
Hazırlanışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım Fırın tepsisine dizelim Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım Biberleri iri iri keselim Sarmısakların kabuklarını soyalım Ve küçük küçük doğrayalım Maydanozları ince ince keselim
Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralımSıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim Kavanozun ağzını kapatalım
2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu
Hazırlanışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım Fırın tepsisine dizelim Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım Biberleri iri iri keselim Sarmısakların kabuklarını soyalım Ve küçük küçük doğrayalım Maydanozları ince ince keselim
Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralımSıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim Kavanozun ağzını kapatalım