Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı Acı Pul Biber Sosu

Kırmızı Acı Pul Biber Sosu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kırmızı Acı Pul Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo acı kırmızı pul biberi
*Yarım kilo sıvı yağ (ama gerekiyor ise artırın)
*Yarım baş iri sarımsak
*Yarım baş orta boy soğan
*Yarım çay bardağından az fazla kaynar su
*Tuza gerek yok çünkü pul biberin içinde var zaten

Kırmızı Acı Pul Biber Sosu Tarifi Yapılışı Öncelik sarımsağı ve soğanı çok küçük doğrayın ve kenara bırakın sonra tencerede sıvı yağı hafif kızdırıp soğan ve sarımsağı içine atıp sararmaya başlayınca kırmızı pul biberi de katın orta ateşte karıştırarak birbiriyle özleşmesini sağlayın 2 dk kadar sonra ateşi kısın ve kaynar suyu yavaşça katın ona göre dikkat edin yağ sıçrayabilir*5 dakika kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin ki bütün malzeme birbirleriyle özleşip çok lezzetli bir sos elde edelim sonra ateşin altını kapatın ve biraz ılıması için kenara bırakın daha sonra sos kabına alıp servis edeceğiniz yemeğin yanına koyabilirsiniz Biz genelde hamur işi çorbalarda sebzeli etli sulu yemeklerin içine limon sirkesi ile katıp tüketiriz tabii orası sizin damak tadınıza kalmış Afiyet olsun
Not;*Sıcak yağa olduğu için sakın soğuk su katmayın yoksa yangın çıkar o yüzden kaynar su kullanın ama dökerken gene dikkat edin Tabi su kullanmaya bilirsiniz tercih sizin
Sıcak su katmanın püf noktası da kırmızı pul biberin diri ve pötür pötür ağza gelmemesi ve yumuşaması içindir iyi kaynatılırsa çabuk bozulmaz Ayrıca sıvı yağ biberden 3 tık fazla olmalı ki hem pul biber çok yağ emdiği için hemde kupkuru olmaması ve çabuk bozulmasını engeller Afiyetle
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt