
Kırma, Çizme Zeytin Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg zeytin
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Üzerime limon dilimi
Kırma, Çizme Zeytin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinleri kırıp yada çizebilirsiniz. Şişeye kırarken veya çizerken biraz su ekleyin içine doldurun kararmasın. Sonrasında suyunu dökün ve yeni su koyup 3 günde bir veya uzun zaman sonra yiyecekseniz 7 günde bir suyunu değiştirin.
- Acı suyu çıkana kadar 5-6 kez bu işlemi yapın.
- Eğer uzun süre sonra tüketecekseniz 1 kere 1 ay sonra değiştirip sistem kurabilirsiniz.
- Acısı çıkan zeytine tuz, şeker, limon tuzu ekleyip suyunu hazır su ile zeytini kurun.
- Limon dilimlerini de ekleyin. Tadına bakarak tüketebilirsiniz 1 ay sonrasında. Afiyet olsun.