Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kırde Tarifi Resimli

Kırde Tarifi Resimli
0
68

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kırde Tarifi Resimli
Resimli Kırde Tarifi

imageskirdetarifiresimli5ad44c054f95e

Kirde malzemeleri:
1 Kg Kuzu Eti
1 Kg Yufka
15 Corba Kaşığı Tereyağı
5 Adet Biber
3 Adet Domates
Tuz , Karabiber , Kekik

Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dorde bolup, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, ustunu ortecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu cekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İcine ilk once et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın uzerine ince bir tabaka yağ surunEtin bir kısmını yufkanın uzerine yayın Uzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın Uzerine bir sıra daha et yayın Obur tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, butun malzemeyi kullanın En uste de yufka serin Yufkanın uzerini yağlayarak, tepsinin uzerine bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun Arada bir kirde nin altını kontrol edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altust edin Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden once uzerine cekeceği kadar et suyu dokun Bir muddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme suresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt