
Kiraz Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kiraz
- 1 kg şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu yahut yarım limonun suyu
- 1 su bardağı su
Kiraz Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tamda mevsimi kiraz reçeli yapmak için tam vakti meyveleri mevsiminde tüketip kış içinde reçel yapanlardanım.
- Kirazları yıkayıp temizledikten sonra ister kalın pipet yardımıyla ister çekirdek çıkarmak için özel yapılan aletle çekirdeklerini çıkarıp.
- Üzerine şeker ilave edip yaklaşık 1 su bardağı su ekleyip ocağa koyalım. Küçük beğenilen şeker eriyip kirazlar karışana dek karıştırıp.
- Daha sonra yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Ocaktan almaya yakın bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip.
- Bir taşım daha kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurup dilediğiniz vakit açıp kahvaltıda yahut dondurma üzerine sos olarak dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????