iltasyazilim
FD Üye
Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kg kiraz
*4 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı Kirazları güzelce yıkayıp çekirdek ve saplarını ayıklıyoruz
Kirazları bir tencere alıp şekerini kirazların üzerine döküp kapağını kapatıp bir gece bekletelim
Büyük ihtimalle sabah baktığımızda şeker erimiş olacaktır
Tencereyi ocağa alalım on dk yüksek ateş de kaynamaya bırakalım Ama bir gözümüz hep tencerede olsun
Üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır Bir kevgir yardımı ile köpükleri alalım
Reçelimiz koyulaşmaya başlayacaktır Altını kısalım bir on dk daha pişirelim
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamı koyulaşmışsa limon tuzunu ekleyelim bir beş dk Kısık ateş de pişirelim
Reçelinizi hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup soğuduktan sonra ağzını kapatıp serin ortamda muhafaza edin
Hemen tüketmeyecekseniz reçeli sıcakken kavanoza koyup ağzını hemen kapatıp ters çevirin Soğuduktan sonra serin ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun
*1, 5 kg kiraz
*4 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı Kirazları güzelce yıkayıp çekirdek ve saplarını ayıklıyoruz
Kirazları bir tencere alıp şekerini kirazların üzerine döküp kapağını kapatıp bir gece bekletelim
Büyük ihtimalle sabah baktığımızda şeker erimiş olacaktır
Tencereyi ocağa alalım on dk yüksek ateş de kaynamaya bırakalım Ama bir gözümüz hep tencerede olsun
Üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır Bir kevgir yardımı ile köpükleri alalım
Reçelimiz koyulaşmaya başlayacaktır Altını kısalım bir on dk daha pişirelim
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamı koyulaşmışsa limon tuzunu ekleyelim bir beş dk Kısık ateş de pişirelim
Reçelinizi hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup soğuduktan sonra ağzını kapatıp serin ortamda muhafaza edin
Hemen tüketmeyecekseniz reçeli sıcakken kavanoza koyup ağzını hemen kapatıp ters çevirin Soğuduktan sonra serin ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun