Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz Reçeli Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 kg kiraz
*4 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı Kirazları güzelce yıkayıp çekirdek ve saplarını ayıklıyoruz
Kirazları bir tencere alıp şekerini kirazların üzerine döküp kapağını kapatıp bir gece bekletelim
Büyük ihtimalle sabah baktığımızda şeker erimiş olacaktır
Tencereyi ocağa alalım on dk yüksek ateş de kaynamaya bırakalım Ama bir gözümüz hep tencerede olsun
Üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır Bir kevgir yardımı ile köpükleri alalım
Reçelimiz koyulaşmaya başlayacaktır Altını kısalım bir on dk daha pişirelim
Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamı koyulaşmışsa limon tuzunu ekleyelim bir beş dk Kısık ateş de pişirelim
Reçelinizi hemen tüketecekseniz sıcakken kavanoza koyup soğuduktan sonra ağzını kapatıp serin ortamda muhafaza edin
Hemen tüketmeyecekseniz reçeli sıcakken kavanoza koyup ağzını hemen kapatıp ters çevirin Soğuduktan sonra serin ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun
 

Similar threads

Kiraz yaz aylarının en lezzetli ve en düşük kalorili meyvelerinden. Birçok tatlıda zevkle kullanılabilen kirazın reçeli de enfes oluyor. Vişne reçeliyle karıştırılmaması gereken kiraz reçelinin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Ana vatanı Kuzey Anadolu olarak bilinen kiraz, ülkemizde en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kiraz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Kiraz *Kaya tuzu *Su Kiraz Turşusu Tarifi Yapılışı Kirazları yıkayıp, saplarını ayıklıyoruz Şişeye veya cam kavanoza dolduruyoruz Üzerine tuz ve su ekleyip bir gün bekletip kapağını kapatıyoruz Bir ay sonra kullanıma hazırdır Ömrü bir yıldır
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo çilek *1 kilo toz şeker *1 akarsu kaşığı limon tuzu *1 adet karanfil şart yok *1 tatlı kaşığı tereyağ Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı Çileklerin saplarını çıkarıp yıkayalım üzerine toz şeker ek edelim bir gece bekletelim Ertesi gün içine bir adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *1 kg kayısı *600 gram toz şeker *1 çay kaşığı limon tuzu yada çeyrek limonun suyu Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayın Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın Üzerine şekeri yayın Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kiraz Suyu Tarifi İçin Malzemeler *Kışlık ayıracağımız kadar kiraz Kiraz Suyu Tarifi Yapılışı Çekirdeklerini ayıkladığımız kirazları uygun ebatta çelik tencereye alıyoruz Altını en kısık ateşte açıp kaynamasını bekliyoruz ki taşmasın Kontrol edelim sürekli İyice kaynayınca kavanozlarımıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt